TakaisinBENQ M23 GSM/GPRS MODUULI. OSA 1 - 11.03.2012

Tarkoituksena oli pyöräyttää BENQ M23 GSM/GPRS MODUULI rakentelu projekti käyntiin ja päätin aloittaa sen julkaisemalla ensimmäiset kokeiluni kyseisen moduulin kanssa ja jatkoa on luvassa kun saan mikro-ohjaimen kiinni moduuliin ja innostun, joku sateinen ilta koodailemaan atmelia.

Jotta pystyisin etenemään tuohon vaiheeseen, olisi tarkoitus ensin selvittää miten kyseisellä moduulilla soitetaan ja otetaan puheluita vastaan ja tekstiviestin käsittely. Kun oppisin edellä mainitut asiat voisin rakennella etäohjauksia, joissa hyödynnetään kännykän avulla lähetettyjä SMS viestejä tai lähetään käyttäjälle tietoa järjestelmän tilasta kuten: virheilmoitukset, statustieto, mittaustieto yms...


Kuva 1.

Kuvassa 1 esitelty BENQ M23 GSM/GPRS moduuli. Moduuli tarvitsee ympärilleen vain vähän elektroniikkaa toimiakseen ja moduulia ohjataan AT-komennoilla.

Moduulia varten tuli hankittua antenni ja tarvittavat adapterit, jotta antennin saa kiinni ja sim korttiliitäntä ja 3,3 voltin regulaattori moduulia varten.

Moduulia ohjataan sarjaväylän kautta ja soveltuu näin ollen loistavasti mikro-ohjain sovelluksiin.

Ensimmäisenä päädyin testaamaa moduulia tietokoneen avulla ja liitin moduuliin tarvittavan elektroniikan ympärille. Liitin rakentamani USB/RS232 muuntimen kiinni moduuliin, jotta pystyisin ohjaamaan BENQ M23 moduulia sarjaväylän kautta AT-komennoilla.

Kuvassa 2 on nähtävissä nopeasti kyhätty testiympäristö moduulille, joka on kytketty USB liitännän kautta tietokoneeseen. AT komentojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen käytin tietokoneella RealTerm ohjelmaa, joka on ehdottomasti paras työkalu mikro-ohjaimien kanssa työskentelyyn kun lähetetään komentoja sarjaportin kautta.

Tarkoituksena oli selvittää kaikki AT komennot ja testata niiden toiminta ja määrittää perusasetukset joita moduulille tulisi mikro-ohjaimen avulla syöttää, jotta moduuli on toiminta kunnossa. Tämä viikonloppu menikin, sitten moduulin testauksen parissa ja lukiessa kyseisen moduulin data lehtiä, mutta tarvittavat asiat saatiin selville ja tästä on hyvä jatkaa moduulin kanssa kokeiluja.

Kuva 2.

Kuvassa 3 nähtävillä RealTerm:in avulla lähetetty AT-komento moduulille ja moduulin vastaus takaisin tietokoneelle.

Kuva 3.


Kuva 4.
Kun tämän viikonlopun aikana on opittu perusteet BENQ M23 GSM/GPRS moduulille. Antaa tämä valtavasti mahdollisuuksia, joita voin hyödyntää omissa mikro-ohjain sovelluksissani ja projekteissani.

Kuten:
  • Mittaustiedon välittäminen SMS-viestin avulla.
  • Laitteen ohjaus SMS-viestillä
  • Serverin ohjaus SMS-viestillä
  • Gps:n avulla paikkatiedon lähetys
  • yms...

Palailen asiaan jahka saan rakenneltua, jotakin BENQ M23 GSM/GPRS moduulin avulla käyttäen atmelin mikro-ohjainta.

©MikaWeb