TakaisinBENQ M23 GSM/GPRS MODUULI. OSA 2 - 22.06.2012


Kuva 1.
BENQ M23 moduulin parissa kokeilut etenevät hiljalleen.

Tuli testattua moduulin ja mikroohjaimen avulla laitteen ohjaamista. Mikro-ohjaimeen tehty yksinkertainen ohjelma tunnistaa gsm-moduulin avulla soittajan ja jos soittaja on määritelty ohjelmassa sallituksi niin laite sytyttää ledin päälle soiton ajaksi ja kun soitto loppuu niin ledi sammuu.

Lisäksi LCD näytössä teksti vaihtuu ledin ohjauksen aikana.

Tätä voisi hyödyntää esim käyttämällä laitetta oven avaamiseen yms...

Mikro-ohjaimeen tehty ohjelma hoitaa SIM-kortin käsittelyn laitteen käynnistyessä syöttämällä pin-koodin ja tunnistaa moduulin ja tulostaa näyttöön moduulin nimen kun moduuli on käytettävissä ja liittynyt GSM-verkkoon.

Kuvassa 2 on nähtävissä myös aikaisemmin esitelty FTDI232BM piirin avulla rakennettu USB/RS232 sarjamuunnin, jota käytin apuna testaamisessa. Laite oli hyödyllinen, jotta nähtiin mikro-ohjaimen lähettämät käskyt ja vastaanotetut viestit GSM-moduulilta.

Kuvassa 2 on nähtävissä laite toiminassa ja kun kännykän avulla soitetaan laitteeseen niin mikro-ohjaimen ohjelma tulkitsee soittajan ja kun soittaja on sallittu niin sytytetään ledi (kuva3).

Työn alla on myös vähän selvitystä, millaisia GSM-moduuleja markkinoilta löytyy ja tarkoituksena olisi löytää pienempi GSM/GPRS moduuli, joka sisältäisi myös GPS-vastaanottimen.

JATKUU...


Kuva 2.


Kuva 3.

©MikaWeb