TakaisinFTDI232BM - 24.11.2011


Kuva 1.
Nykypäivänä koneista on jäänyt jo sarjaportti historiaan ja ainakin omissa projekteissani tarvitsen mahdollisuutta ohjata mikrokontrolleria tietokoneen avulla ja saada tietoja mikrokonttrollerilta tietokoneelle kuten antureiden mittaustulokset.

FTDI on tuonut markkinoille piirin FTDI232BM, jonka avulla mikrokontrolleri on helppo liittää tietokoneeseen. FTDI232BM on RS232/USB muunnin ja tarvitsee toimiakseen muutaman oheiskomponentin ja soveltuu näin ollen erinomaisesti käytettäväksi elektroniikka projekteissa ja valmistajan sivuilta löytyy kaikki tarvittavat työkalut piirin käyttöön ottamiseen ja datalehdet ja ohjelmointiesimerkkejä.

Kuvassa 1 on esitelty tekemäni piirilevy kyseiselle piirille ja olen käyttänyt tätä mikrokontrolleri projekteissani ja sivuilla esitellyn GPS moduulin kanssa. Piirille työläin vaihe on piirilevyn suunnittelu ja datalehdestä löytyy hyvä kytkentä kaaviot ja esimerkit oman piirilevyn suunnittelua varten.

Riippuen piirin ulkopuolisesta kytkennästä voidaan piirin ympärille tehtyä laitetta syöttää USB-väylän kautta tai ulkoisesta virtalähteestä ja kuvassa 1 esitelty laite vaatii toimiakseen ulkoisen virtalähteen ja omissa projekteissani se saa käyttösähkönsä mikrokontrollerin ohjelmointi alustalta. Käytettäessä ulkopuolista virtalähdettä tarvitsee FTDI232BM piiri ympärilleen noin parisenkymmentä komponenttia.

Kyseinen piiri on loistava lisä mikrokontrolleri projekteihin ja pienellä tutustumisella kyseisen piirin datalehteen ja valmistajan sivustoihin saa kaiken tarvitsemansa tiedon omia projekteja varten.

©MikaWeb