TakaisinGPS Moduuli Fastrax uPatch - 24.11.2011


Kuva 1.
Selailtuani nettiä tuli törmättyä Fastrax uPatch100-C9 GPS moduuliin. Kyseinen moduuli vaikutti varsin helpolta ja yksinkertaiselta liitettäväksi tietokoneeseen tai mikrokonttrolleri projekteihin.

Moodulista oli saatavana muutamaa eri versiota ja erot olivat lähinnä piirin RS-232 väylän nopeudessa ja ulostulon jännitetasossa.

Päädyin suunnittelemaan moduulille pienen piirilevyn joka sisälsi LM7805 regulaattorin ja MAX232 piirin ja liitännät joiden avulla moduuli voidaan yhdistää suoraan tietokoneeseen tai mikrokontrolleriin.

Moduulin liittäminen tietokoneeseen on helppoa sarjaportin kautta ja mikäli koneessa ei ole sarjaporttia voi käyttää rakenteluprojektissa mm. FTDI232BM piiriä jonka avulla kyseinen moduuli voidaan liittää tietokoneeseen.

Eräänä viikonloppuna tuli uhrattua aikaa atmelin ohjelmointiin c-kielellä ja käytettyä kyseistä moduulia ohjelmassa ja tuli tehtyä pieni testi projekti jossa tulkittiin kyseisen moduulin lähettämästä datasta nopeus, kellonaika, kuljettu matka ja koordinaatit.

Internetistä löytyy muutamia ilmaisia gps sovelluksia linuxille ja windowsille, jotka pystyvät tulkitsemaan sarjaportin kautta lähetettyä NMEA dataa ja näyttämään sijaintisi kartalla.

Fastrax uPatch100-C9 GPS moduuli on varsin näppärä ajatellen harrastelijoiden elektroniikka projekteja ja helppo ottaa käyttöön. Itselläni on työn alla projekti, jossa tarkoitus käyttää kyseistä moduulia järjestelmäkamerassa, mutta tähän asiaan palailen myöhemmin sivuillani.

©MikaWeb