TakaisinKAIUTINBOKSI


Tuli kesän aikana rakennettua kaiutinboksi tekemälleni 100W vahvistimelle. Basson toistoon käytin Eminence Loudspeaker Corporationin valmistamaa 15 tuumasta bassokaiutinta. Josta kuva vieressä. Inostus projektiin lähti ostaessani 307 kytkentää kirjan, josta löysin vahvistimen rakennusohjeen.

Vahvistin on rakennettu IC-piirin LM3886T ympärille. Piiri on kallis. Hintaa sillä on noin 10.83 euroa (65mk). Vahvistinta rakentaessa piti perehtyä eniten vahvistimen jäähdytykseen. Jäähdytyslevyn lisäksi pistin jäähdytyslevyn kumpaankin päähän tuulettimen. Toinen puhaltaa kylmää ilmaa kuuman tilalle ja toinen imee kuumaa ilmaa pois. Näin sain jäähdytyslevylle pienen ilmavirran, jotta piirin lämmöt pysyvät aisoissa.Vieressä kuva kaiutinpoksista. Kaiutinpoksi on rakennettu 22mm lastulevystä. Poksi koostuu kahdesta keskiäänikaiuttimesta, jotka sijaitsevat boksin keskellä. Neljä pietzodiskanttikaiutinta sijaitsee ylimmäisenä ja Bassokaiutin alimmaisena. Valitettavasti rakentaessani koteloa unohdin ottaa kuvia eri rakennus vaiheista. Kuten kaiutinkaapin sisältä ja kaiuttimien kiinnityksestä ja maalausvaiheista. Kaiutinkaappi on aikaa massiivinen.

Vieressä kuva esivahvistimestani (keskellä) ja päätevahvistimesta. Esivahvistin on SHP:stä tilattu rakennusarja, joka oli rakennussarjaksi erittäin hyvälaatuinen. Esivahvistin sisältää äänensävysäätimet ja levysoitin-, kasettisoitin- ja aux liitännät. Sekä mono/stereokytkimen. Päätevahvistin ja esivahvistin on sijoitettu alumiinikoteloon.

©MikaWeb