TakaisinBALTIC TOUR 10-13.5.2012


Ajattelin heittää pienen kertomuksen sivuilleni ensimmäisestä moottoripyöräreissustani ja muutaman kuvan. Virossa on tullut käytyä useampaan kertaan lautalla lomailemassa viikonloppuja, mutta muissa Baltian maissa ei ole tullut käytyä. Joten 4 päivän moottoripyöräreissu keskittyi lähinnä Latviaan ja Liettuaan.

Sää suosi suurimmaksi osaksi reissua, mutta matkalle osui muutama sadekuurokin ja reissusta jäi todella mukava muisto näin jälkeenpäin ajatellen. Joka puolella ihmiset ottivat ystävällisesti vastaan ja englantia sai puhua, melkein aina kun meni tankkaamaan pyörää niin joku utelias paikallinen tuli innokkaana koputtelemaan olkapäätä ja kyselemään ja tekemään tuttavuutta.

REITTI: Tallinna-Haapsalu-Pärnu-Riga-Engure-Kolka-Ventspils-Liepaja-Klapeida-Kaunas-Daugavpils-Tartu-Tallinna
Pysähtyneenä syömään ja ihailemaan kesäistä Haapsalua.


Tuli pysähdyttyä Latviassa Kolkan kärjessä ja tepasteltua sen hiekkarannalla. Ja alla olevassa kuvassa näkyvä monumentti löytyi myös Kolkan rannalta.Liettuassa tuli käytyä ennen Klapeidaa sijaitsevassa kylmänsodan museossa. Museo sijaitsee Liettuan kansallispuistossa Zemaitijassa ja lähellä Plungen kaupunkia. Oheinen kuva on sieltä napattu.


Pienellä tauolla ennen Ventspilssin kaupunkia.Majapaikka Liettuassa.
Pieni lepotauko ennen Kaunaksen kaupunkiin ajoa.


Paluumatkalla otettu kuva ja matkalla kohti Tallinnaa.

©MikaWeb