TakaisinSTM32FO-DISCOVERY - 28.12.2015


Kuva 1.
Mikro-ohjaimia on tullut ohjelmoitua ja koin, että on aika hypätä ARM-mikro-ohjaimien maailmaan ja hankin itselleni tutustuttavaksi "STM32F0-Discovery"-kehitysalustan. Kyseinen ohjelmoinalusta on STMicroelectronicsin valmistama.

Valmistajan sivuilta on saatavissa paljon tietoa kyseisestä "STM32F0-Discovery"-kehitysalustasta sekä tarvittavat dokumentit ja datalehdet kyseistä alustaa varten. Lisäksi kyseiselle alustalle löytyy monta eri vaihtoehtoa ohjelmointiympäristöksi ja myös avoimeen lähdekoodiin perustuvia ohjelmointiympäristöjä. Itse päädyin kuitenkin testailujen jälkeen TrueStudio-ohjelmointiympäristöön.

Linkit:

Kuva 2.

Latasin STM32 ST-link utility-ohjelman, jonka avulla tarkistin kyseisen "STM32F0-Discovery"-kehitysalustan ARM-ohjaimen tiedot. Sain myös testattua samalla, että yhteys koneeltani kehitysalustalle toimii. Tämä on nähtävissä kuvassa 2.

Kuva 3.

Tämän jälkeen oli aika aloittaa ohjelmointi kyseiselle kehitysalustalle. Mikäs sen parempaa kuin muokata kehitysalustalla olevaa demo-ohjelmistoa ja tutustua tätä kautta ohjelmointiympäristön sekä kyseisen piirin toimintaan.

Kuva 4.

Kuvassa 4 on nähtävissä eka ohjelmani, joka vilkutteli lediä. Tällä hetkellä olisi mielenkiintoa tutustua kyseiseen "STM32FO-Discovery"-kehitysalustaan enemmänkin kun saisin aikaa järjestettyä moiseen. Kyseisessä kehitysalustassa on riittävästi potkua ja ominaisuuksia harrastelijan rakenteluprojekteihin. Katsotaan...

©MikaWeb