TakaisinMSP-EXP430G2 LAUNCH PAD - 27.11.2014


Kuva 1.
Tuli hankittua testattavaksi Texas Instrumentsin valmistama MSP430 LaunchPad. Kyseinen mikro-ohjain alusta kiinnosti hintansa vuoksi ja se antaa hyvän haastajan Arduino Unolle.

Valmistajan sivuilta on saatavissa paljon tietoa kyseisestä mikro-ohjain alustasta sekä tarvittavat ajurit ja ohjelmat piirin ohjelmointia varten pienin rajoituksin. Lisäksi kyseiselle alustalle löytyy myös avoimeen lähdekoodiin perustuva ohjelmointi ympäristö.

Linkit:


Kuva 2.
Paketissa ohjelmointialustan mukana tulee usb-johto, jotta alustan saa liitettyä tietokoneeseen. Alustan mukana tulee myös kaksi mikro-ohjainta, joita voi ohjelmoida ja ne ovat mallia M430G2553 ja M430G2452.

Datalehdet:

Kyseisen ohjelmointialustan asentaminen ja käyttöönotto sujui vaivattomasti tai ainakin windows 7 tunnisti ja asensi automaattisesti ajurit kyseiselle alustalle. Ainoa mikä jäi tehtäväksi oli asentaa Energia ohjelmointiympäristö.


Kuva 3.
Tämän jälkeen oli aika tehdä ensimmäinen ohjelma M430G2553 mikro-ohjain piirille ja tämä olikin yksinkertainen ledin vilkuttelu ohjelma.

Kuvassa 4 on nähtävissä Energia ohjelmointiympäristö ja sen ulkoasu on varsin tuttu Arduino Unon kanssa tekemisissä olleille, joten jos aikaisempaa kokemusta löytyy kyseisestä mikro-ohjaimesta pääsee Texas Instrumentin Launchpadistä varsin helposti perille.Kuva 4.

©MikaWeb