TakaisinPC:een LISÄTUULETUS

LISÄTUULETUS 1

Helpoin tapa lisätä koneeseen lisätuuletusta on lisätä kaksi tuuletinta, joista toinen eteen ja toinen taakse. Itse tilasin muutaman tuulettimen Coolpuutterilta, joissa oli siniset ledit. Toisen tuulettimista pistin eteen, jolloin etutuuletin puhalsi ilmaa koneen sisälle ja taakse tuulettimen, joka imi ilmaa ulos koneesta. Lisätuulettimien avulla saadaan pieni ilmavirta koneeseen, jolloin lämmöt tippuvat. Omassa koneessani lämmöt tippuivat seuraavasti:
Prosessori raskaassa käyttössä:

  • Ennen tuulettimien asennusta 49°C
  • Asennuksen jälkeen 39°C

Prosessori kevyessä käyttössä:
  • Ennen tuulettimien asennusta 43°C
  • Asennuksen jälkeen 33°C

Kotelon lämpötila:
  • Ennen tuulettimien asennusta 43-46°C
  • Asennuksen jälkeen 33-36°C
LISÄTUULETUS 2 (MP:n kotelon modaus)

Toinen tapa on toteuttaa jäähdytys Coolputerin speedlimitillä. Kuvassa speedlimitin uusin versio, johon saa neljä tuuletinta kiinni.

Speedlimitin toiminta:
Speedlimit käynnistyessään pyöräyttää kaikkia tuulettimia täydellä teholla noin 5s. jonka jälkeen ne käyvät pyörimään niille säädettyihin nopeuksiin. Jokaisen tuulettimen nopeutta pystyy säätelemään potikasta.

Tuulettimien asennus

Ennen speedlimitin asennusta täytyi tuulettimet asentaa paikoilleen. MP päätti sijoittaa tuulettimet seuraavalla tavalla: yksi kattoon ja yksi taakse ja yksi eteen. Joten kattoon piti suunnitella reikä tuuletinta varten. Sen jälkeen kun reiän kohta oli suunniteltu ja piiretty, täytyi suojata kotelon sisustat metallin mujulta. Kattoon tehtävän reiän lisäksi MP päätti ottaa powerin ritilän sekä kotelon etu-/takaritilät irti.

Reikä kattoon

Tämän jälkeen katkaisulaikka dremeliin kiinni ja dremeli päälle. Reiänteko sujui dremelillä varsin näppärästi. Kun reikä oli saatu kattoon niin hiomaterä dremeliin kiinni ja reikä viimeisteltiin purseista.

Takaa ritilät irti

Seuraavaksi piti ottaa takaa kotelon ja powerin ritilät irti. Powerin ritilää leikatessa irti dremeli hypähti pikkuisen ja samalla kuului naps ja katkasulaikka meni pieniksi paloiksi ja powerin ritilästä katkasulaikanpalat powerin sisään. Joten tästä seurasi powerin purku. Laikan palaset lyötyi powerista joten ne otettiin sieltä pois ja poweri kiinni ja paikoilleen.

Oikeanpuolinmaisimmassa kuvassa näkyy kattotuuletin paikoillaan.

Speedlimit paikoilleen

Kun reiät oli saatu aikaiseksi ja tuulettimet paikoilleen, kytkettiin tuulettimet speedlimittiin ja laitettiin speedlimit paikoilleen. Ja koneen kannet kiinni ja mukavastihan tuo tuntui toimivan. Speedlimitin trankuille kannattaa laittaa jäähdytyslevyt.

Coolputer: Hyvä kauppa, josta löytyy paljon jäähdytystarvikkeita ja modding- osia. Koneen modausta suunnitteleville ehdottomasti käynnin arvoinen sivu.


©MikaWeb