TakaisinµOLED-96-G1 - 24.11.2011


Kuva 1.
Nykyään markkinoille tulee entistä mielenkiintoisempia ja helppokäyttöisempiä moduuleja, joita voi hyödyntää omissa mikrokonttrolleri projekteista ja näitä on mm. 4D systems:in valmistama näyttömoduuli µOLED-96-G1, joka on helppokäyttöinen näyttömoduuli hyödynnettävksi mikrokontrolleri sovelluksissa.

Näytön voi myös helposti liittää tietokoneeseen hankkimalla näytön yhteydessä USB-moduulin, joka mahdollistaa näytön liittämisen tietokoneeseen. Näyttöä on helppo testata tietokoneella ja valmistajan sivuilta löytyy ohjelmistot ja datalehdet näytön käyttämistä varten.

itse innostuin tilattuani näytön ja erehdyttyäni liittämään sen mikrokontrolleriin ja viettämään viikonlopun ohjelmoinnin parissa. Näyttö liitetään mikrokontrollerin sarjaliitäntään ja helpoilla komennoilla pystytään näytölle piirtämään, kirjoittamaan tekstiä ja paljon muuta.

Kuvassa 1 on nähtävissä ensimmäisiä aikaansaannoksia kyseisen näyttömoduulin avulla ja näyttöön on tulostettu tekstiä ja piirretty palloja ja kolmio. Tarkoituksena on vielä palata myöhemmin tämän näytön pariin ja mahdollisesti hommata samalta valmistajalta isompi näyttö tutkittavaksi. Kyseisestä näyttömoduulista kiinnostuneelle löytyy asiasta paljon tietoa netistä ja valmistajan sivuilta.

©MikaWeb